Kérdése van? - dr Guba László

Kérdése van?

Az ebben a rovatban feltett kérdésekre néhány napon belül igyekszem válaszolni. Mivel a terjedelmi korlátok nem teszik lehetővé az ügy kellően alapos megismerését, ezért a válaszaim nem biztos, hogy mindenkor teljes körűen helytállóak. Minél pontosabb és tárgyszerűbb viszont a kérdés, annál konkrétabb és hasznosabb választ tudok adni rá. A gyakran ismételt kérdések és válaszok közül – terveim szerint – az érdekesebbeket nevek nélkül itt is olvashatóvá teszem. Ez a szolgáltatásom nem minősül jogi tanácsadásnak, mert azt ügyvédi megbízási szerződés keretei között végzek. Ezért, ha gyors és hathatós jogi segítségre van szüksége, vagy igazán kíváncsi a véleményemre, akkor inkább személyesen keressen!

Rejtett hiba

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Segítségét szeretném kérni.
Vásároltam egy 2001es évjáratú wolsvagen 4es golf tipusú gépjárművet saját célra. Az én régi autóm be lett számítva.Arról a kocsiról elmondtam mindent ami a 7év alatt volt, új tulajának a szervíz könyvet is odaadtam. Ennek a golfnak 2013.dec.24én szét ment...Bővebben »

Elvesztett törzskönyv

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Elnézését kérem, hogy levelemmel zavarom!
Szeretnék Öntől kérdezni valamit:
Eladtam az autómat, de nem találtam meg a törzskönyvet. Tegnap voltam az Okmányirodában, ahol felvettek egy jegyzőkönyvet az elvesztésről, így a Magyar Közlönyben megjelentetik, az új tulajdonos pedig csak később kell, hogy átírassa. Mai napon, a szekrényben rendet rakva megtaláltam a...Bővebben »

Elállhat a vevőm?

Tisztelt  Ügyvéd Úr!

December 16-án eladtam az 1995. évjáratú szeretett kisautómat 200000ft-ért. A mai napon,azaz 22-én felhívott a vevő és közölte, hogy vegyem vissza az autót, mert nem jó. Azt állította, tönkre van menve a kuplung, és nem is indul. Vagy abba is beleegyezik, hogy fizessek bele a javításba. Az autómmal...Bővebben »


Hamis üzembentartói szerződés

 

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Egy évvel ezelőtt eladtam egy autót rendes adásvételi szerződéssel. Nemrég megkeresett a rendőrség, mert az új tulajdonos nem íratta át az autót és ellenőrzéskor felmutatta az adásvételi szerződést, és egy üzembentartói szerződést is. Behívtak tanúskodni magánokirat hamisítás ügyében. Ott kijelentettem, hogy nem érvényes az üzembentartói, nem emlékszem, hogy...Bővebben »


 

dr Guba László © 2014

Ezt a honlapot dr. Guba László ügyvéd, a Veszprém Megyei Ügyvédi Kamara tagja tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt www.magyarugyvedikamara.hu honlapon találhatóak. Jelen oldal a Magyar Ügyvédi Kamara Elnökségének az ügyvédi honlap tartalmáról szóló 2/2001 (IX. 3.) számú állásfoglalását figyelembe véve készült.

designed by Butterfly Design