Hamis üzembentartói szerződés - dr Guba László

Hamis üzembentartói szerződés

 

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Egy évvel ezelőtt eladtam egy autót rendes adásvételi szerződéssel. Nemrég megkeresett a rendőrség, mert az új tulajdonos nem íratta át az autót és ellenőrzéskor felmutatta az adásvételi szerződést, és egy üzembentartói szerződést is. Behívtak tanúskodni magánokirat hamisítás ügyében. Ott kijelentettem, hogy nem érvényes az üzembentartói, nem emlékszem, hogy ilyet írtunk volna, mert rendes adásvételivel történt az eladás. Most írásszakértőt vontak az ügybe, hogy ki írta az üzembentartóit. Kérdésem az lenne, hogy ha én írtam is az okiratot, felelősségre vonhatnak-e az ügyben, mert nem én éltem vele vissza, hanem az új tulajdonos.

Előre is köszönöm a segítséget!

Nikolett

 

Tisztelt Nikolett!

 

Igen, ebben az esetben azonban csak bűnsegédként. Tekintettel az elkövetői minőségére, a cselekmény  viszonylag kis tárgyi súlyára és a – vélhetően – büntetlen előéletére, ezt szerencsés esetben egy megrovással megúszhatja.

 

Üdv: GL

Szólj hozzá!

dr Guba László © 2014

Ezt a honlapot dr. Guba László ügyvéd, a Veszprém Megyei Ügyvédi Kamara tagja tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt www.magyarugyvedikamara.hu honlapon találhatóak. Jelen oldal a Magyar Ügyvédi Kamara Elnökségének az ügyvédi honlap tartalmáról szóló 2/2001 (IX. 3.) számú állásfoglalását figyelembe véve készült.

designed by Butterfly Design